ФМ новини

JYSK България прогнозира ръст от 52% в оборота

Датската верига планира почти двойно увеличаване на обектите си у нас до края на 2019 г.  и откриване на общо 450 нови работни места

Плановете на JYSK България са до края на 2019 г. да бъдат открити още 14 магазина и общо 450 нови работни места за периода. До момента, след стъпването си на българския пазар през 2005 г., JYSK има 18 обекта в 13 български града, с общо над 200 служителя. Компанията планира ръст от 52% в оборота, в сравнение с финансовата 2016/2017, като за поредна година ще се запази тенденцията на ръст и в оборот, и в печалба преди облагане.

JYSK България е сред най-бързоразвиващи се в региона. До края на 2019 г. предстои и финализирането на логистичния център в Божурище – своеобразен хъб за общо 270 магазина от 7 държави в Югоизточна Европа. Ще бъдат открити и 300 нови работни места. Изграждането започна през месец май 2017 г., а до септември 2019 г. предстои да функционира с целия си капацитет. Инвестицията е на стойност 100 млн. евро. Това е и четвъртата за JYSK подобна база в света.

За финансовата 2016/2017 година JYSK България отчита ръст в оборота от 83,6% (до 27.43 млн. лв.) и ръст в печалбата преди облагане от 435% (до 1,27 млн. лв.). Това споделиха представители на компанията по време на градинското събитие „Скандинавски летни нощи“, по повод представянето на пролетно-лятната колекция на JYSK.

“На международната карта на JYSK България определено ще бъде на фокус в следващите няколко години. Планираме доста сериозна ескпанзия и се надяваме, че ще успеем да увеличим почти двойно обектите си в страната до края на 2019 г.“, каза още по повод плановете на JYSK у нас Ираида Паюк, Sales and Marketing Manager за Румъния и България.

Веригата магазини продължава да държи и по-високо от средното за страната ниво на удовлетвореност на служителите. Показателят за удовлетвореност и мотивация на служителите в JYSK България е (75) от 100, докато средният показател за страната е едва (58).

Освен финансовите си планове, JYSK България представи и новата си колекция градински мебели пролет/лято 2018 г. Тя е изцяло подчинена на основните съвременни тенденции в скандинавския дизайн. На фокус бяха иновативните предложения от сериите ASKIM, RADSTED, един от бест селърите на JYSK  в чисто нови летни цветове – UBBERUP, както и ULFBORG, изпъкващ със своя колониален дизайн.

Новите серии мебели и декорация за градина и двор, които почитателите на датския почерк и любителите на изчистения дизайн могат да открият в магазините на JYSK България, се открояват със семпъл дизайн, преобладаващ нюанс на сивия цвят и са с подчертано градски характер. Създадени са, за да създадат перфектната атмосфера за една приятна лятна вечер, изкарана в компанията на любими хора. Разнообразието варира от чадъри за слънце с вградени LED соларни светлини, през минималистични решения, до комбинация между акациево дърво и найлонови въжета.

„Не е случаен фактът, че датчаните са най-щастливите хора на света. Тайната се крие в думичката hygge (“хюге“), която е в основата и на нашето вдъхновение. Ние в JYSK имаме една простичка мисия – да създадем онези комфорт и приятна атмосфера, която да позволи на нашите клиенти да бъдат в истинска хармония със себе си. Независимо дали са решили да прекарат летните си дни и вечери с близките си, четейки книга на въздух, или просто люлеейки се на хамак в двора или на терасата си. Защото hygge е именно това – да правиш всичко възможно, за да постигнеш едно по-добро и хармонично съществуване. Комбинацията с изчистен дизайн и внимание към детайла, семпла цветова гама и подчертано градски характер, е това, което прави почерка на JYSK все по-предпочитан избор за домовете ни.“, сподели още Ираида Паюк.

Друг основен фокус в новите предложения на JYSK са всички онези дребни детайли, които допълнително превръщат усещането за уют и топлина неизменна част от лятото. Тук акцентът е върху различни решения за декорация и отглеждане на летни растения, възглавнички, соларни лампи, свещи и свещници и хамаци.