ФМ новини

26-то издание на EFMC идва в София

Европейската фасилити мениджмънт конференция, на която хиляди ФМ професионалисти се среща всяка година, вече се е превърнала в задължителна среща

Между 5 и 8 юни София, България, и Българска фасилити мениджмънт асоциация ще бъдат домакини на 26-то издание на Европейската фасилити мениджмънт конференция (EFMC). Събитието ще се проведе в София Ивент Център (Sofia event Centre – SEC), където фасилити мениджмънт професионалистите ще имат възможност да се запознаят с най-добрите практики в сектора от най-добрите професионалисти от целия свят.

Европейската фасилити мениджмънт конференция е най-голямото ФМ събитие в Европа с повече от 25 години история. Тя е водещата ФМ конференция на стария конинент, която среща професионалисти от цял свят. Посетителите са предимно фасилити мениджмънт професионалисти търсещи знания, идеи и решения на техните ежедневни проблеми. EFMC също е и уникална възможност за размяна на опит и нетуъркинг.

ЗА ПРОГРАМАТА
На 5-ти юни ще се състои Асамблеята на посланиците на EuroFM. Наскоро стартираната програма за международни EuroFM посланици доведе до това няколко международни специалисти да станат членове на EuroFM, за да могат да разпространяват своята философия и да обединят усилия с останалите членове. Тази среща ще доведе до споделяне на опит и предложения за последващи действия. Домакин на тази среща ще бъде кметството на град София. На 5ти юни ще се състой и традиционния Коктейл за Добре дошли, на който EuroFM и домакините от Българска фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА) ще приветстват участници. Това е една отлична възможност ФМ общността да се събере в неформална обстановка, идеална за ползотворни срещи и приятелски разговори.

На 6 и 7 юни, основните дни на конференцията, посетителите и участниците на събитието ще бъдат приветствани от представители на българското правителство. Експерти от Европа, Азия и Латинска Америка ще споделят своята експертиза пред аудиторията. Под мотото „Имало едно време в земята на Фасилити мениджмънта…“, професионалистите ще научат как да се справят с предизвикателства като устойчивост, нови технологии, тенденции на пазара и ФМ модели, освен всички останали. Интересната програма на конференцията ще гарантира на участниците получаването на достатъчно стимули за подобрение и решаване на проблеми, както и възможности за внедряване на нови идеи в компаниите, в които работят. По време на конференцията ще се проведат и няколко различни кръгли маси, на които ще се дискутират интересни теми, като „Бъдещето на ФМ от изследователска гледна точка“, „Бъдещето на ФМ чрез ИТ – как технологиите оформят индустрията и какво да очакваме“, „ФМ модели, подтиквани от бизнеса – колко различен е ФМ в различните сфери на ползване“ както и „ФМ в Източна Европа – потенциален пазар, които трябва да бъде разбран“.

В края на конференцията ще има организирана Българска вечеря и както и Церемония по награждаване на студенти и изследователи, които са изиграли важна роля в развитието на Фасилити мениджмънта като дисциплина. Делегатите на конференцията ще научат кой е победител в следните категории: „Европейски ФМ студент“, „Партньор за иновации“, „Европейски изследовател“ и „Най-добра научна разработка“. Накрая, на 8 юни ще бъдат организирани посещения на емблематични бизнес, религиозни и обществени сгради в София, на които желаещите да вземат участие ще се запознаят отблизо с управлението им.

Новостите по време на събитието

Тази година най-голямото нововъведение е сливането на бизнес и изследователската част от програмата на конференцията. Това ще даде възможност на участниците да се насладят на всички презентации. В допълнение, за първи път сцената ще бъде разположена в центъра на залата, което ще позволи на лекторите да се чувстват по-добре сред аудиторията.

Ще бъде обособена и нова зона, Pitch-Lift, която ще събере на едно място студенти, млади хора и старт-ъп компании, които ще могат да се представят в една по-релаксираща обстановка по време на почивките. От тази динамична зона делегатите ще могат да чуят мненията на младите поколения за новите тенденции, за това как те биха искали да работят, какви са техните нужди и специфики. Тази информация е от голямо значение за фасилити мениджърите, които ще трябва да се съобразяват с младата работна сила в съвсем скоро време. И накрая, в изложбената част ще бъде обособен Wellness Corner – място, където посетителите ще се насладят на безплатни масажи по време на конференцията, както и ще бъдат показвани различни здравословни упражнения.

И не на последно място…

Конференцията ще може да бъде следена и на живо на английски чрез стрийминг през мобилна апликация за Android и iOS. Чрез апликацията, освен програмата на конференцията, участниците ще могат да задават въпроси на лекторите, да се свързват с други участници и да отговарят на различни анкети.

Хиляди участници идват всяка година от цял свят на тази представителна фасилити мениджмънт среща, която се е превърнала в най-мащабното европейско събитие от глобална гледна точка.
Програмата на конференцията може да бъде намерена тук:

Членовете на БГФМА могат да се възползват от преференциална такса за регистрация в размер на 250 €. Допълнителна информация и заявка за регистрации може да направите на e-mail: dilieva@bgfma.bg

Сп. Фасилитис е официален медиен партньор на конференцията.