НовиниНовини България

Алианц Банк България ще реализира студентски проекти

На специално събитие на 17 май, Алианц Банк България награди четирима студенти, взели участие в конкурса на дружеството „Идеен проект за визия на банков офис“. При обновяването на офисите си банката ще реализира печелившите проекти от конкурса, организиран сред студенти по архитектура и интериорен дизайн от цялата страна. Първият офис на Алианц Банк, който ще бъде обновен, е този на бул. „Цар Освободител“ 8, където се проведе и церемонията по награждаване на победителите.

За безпристрастната оценка на представените проекти като членове на журито бяха привлечени доц. д-р арх. Орлин Давчев – зам.-декан на Архитектурен факултет в Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), доц. д-р Арсен Минков – зам.-декан на Факултет по приложни изкуства в Националната художествена академия (НХА), и доц. Мирослав Богданов – катедра „Рекламен дизайн“ и зам.-декан на Факултета по приложни изкуства в НХА.

Александър Проценко, председател на изпълнителния комитет на Алианц България, сподели: „Избрахме нетрадиционен подход, подавайки ръка на млади хора, желаещи да се докажат като специалисти със свежи идеи и творчески хъс. Те са нашето бъдеще и ще ни помогнат да отговорим на съвременните естетически и технологични изисквания за обслужване на клиенти и същевременно да създадем комфортни работни места за служителите.“

Първото място в конкурса спечели Ивана Янкова от НХА. На второ място се класира идейният проект на тандема на Никола Македонски и Таня Бакалова от НБУ, а третото място бе отредено на Георги Стоянов от УАСГ.

„Младите хора са нашите клиенти и нашите служители в бъдеще. Те са посланиците на новостите и за нас беше ценно да разберем какво очакват от една банка и как си представят услугите от гледна точка на клиентското преживяване. Впечатлен съм от техния ентусиазъм и професионализъм, който видях във всички представени проекти. Политиката на Алианц Банк е да подкрепя младите хора и винаги е търсила и заставала зад стойностни иновативни проекти – такива, които допринасят за по-доброто обслужване на нашите клиенти“ – коментира Георги Заманов, главен изпълнителен директор на Алианц Банк България.

Всички членове на журито единодушно се съгласиха, че представените проекти са на високо професионално ниво като обем и графична култура, като също така демонстрират характер и оригинални дизайн решения. Съгласно регламента студентите предложиха цялостна концепция за съвременeн интериор според най-добрите функционалности и практики, а печелившите проекти ще бъдат с основно значение при обновяването на банковите офиси на Алианц Банк.