Новини

Международен конкурс за Парадайз Тауър

Камарата на архитектите в България /КАБ/ потвърждава, че приема поканата да организира открития международен конкурс за концепция на бъдещата сграда „Парадайс Тауър“ в София., съобщиха от Citybuild.bg

От КАБ съобщават, че те, със своя опит и експертен капацитет, ще бъдат гарант за безпристрастното провеждане на конкурса така, че той да се превърне в добър прецедент и пример за цялата страна.

Предстои изработването на конкретното конкурсно задание за „Парадайс тауър“, определяне на международното архитектурно жури, както и на ясни критерии за оценка на проекта. В изготвянето на конкурсните материали ще се използват методиката на Австрийската камара и принципите на Архитектурния съвет на Европа.

„Камарата на архитектите в България е радетел за открити архитектурни конкурси за всички обществено значими обекти и настояваме от прецедент това се превърне в добра практика в цялата страна – както за частни сгради, така и за обществените поръчки. Убедени сме, че конкурсът за „Парадайс тауър“ ще предизвика голям професионален и обществен интерес в България и в чужбина, а резултатите от него ще бъдат на най-високо професионално ниво, прозрачно избрани и публично обявени“, казва още арх. Борислав Игнатов.