НовиниНовини България

TESY e победител в националния конкурс „Сграда на годината 2016”

ТЕСИ ООД получи престижната първа награда в националния конкурс „Сграда на годината 2016” в Категория „Производствени и логистични сгради” с проекта „Фабрика за електрически бойлери – Шумен”.

За реализацията на проекта ТЕСИ ООД инвестира 15 млн.лв. и се довери на конструктор – инж. Бойко Цонзаров, проектант  – „Иво Петров – Архитекти ООД”, изпълнител – „Кордеел – България ЕАД” и проект менидмънт – „Линднер Имобилен Мениджмънт”.

В рамките на имота има изградени няколко производствени и складови сгради, като новият обект е ситуиран в южната част на имота. Състои се от административна сграда, производствена сграда с обособен склад към нея, топли връзки към съществуващите сгради и транспортен коридор.

Управителят на ТЕСИ, г-н Жечко Кюркчиев, получи статуетка като победител в конкурса на гала церемония, която се състоя на 13-ти декември. В своята благодарствена реч той сподели, че в ТЕСИ се следва мотото – Колкото по-добре, толкова по-добре и това е заложено и спазено и в този голям, вече реализиран проект. С откриването на новия завод ТЕСИ удвои своя производствен капацитет и ще бъде в състояние да произвежда над 1 000 000 електрически бойлера годишно и да затвърди своето присъствие, което има в повече от 50 страни на 4 континента.

Националният конкурс „Сграда на годината“ е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата. В него участват сгради, реализирани на територията на страната.

Оценката на сградата на ТЕСИ беше направена от авторитетно жури, като заводът на компанията се отличи със своите съвременни строителни решения, разкриването на много нови работни места, както и положителния ефект върху развитието на региона и националната икономика. Това е един от най-модерните заводи за електрически бойлери в Европа.