НовиниНовини България

Чистачките – прозорец към света в ледената зима

 

Зимните чистачки и използването на зимна течност за чистачки е едно от трите най-важни условия за нормално състояние на автомобила в тежки зими като настоящата. Това помага на шофьора при непрестанните обилни снеговалежи напоследък и прогнозата на синоптиците, че сняг и дъжд ще има до края на март и първата половина на април. Наред със зимните гуми и подържане в отлично състояние на горивната система, грижата за чистачките е от първостепенно значение.

Повечето производители на автомобили предлагат зимни и летни модели на чистачките за предни и задни стъкла. Инвестицията в тях си заслужава и спестява много грижи и проблеми при минусовите температури, като така се осигурява удобно и сигурно пътуване. На пазара се предлага и различни видове зимни течности за чистачки, като експертите на autodoc съветват да се избягват евтините зимни течности за чистачки и да се инвестира в тези от среден и висок клас. По-високото качество и гаранция за добре почистени стъкла оправдават вложените средства.

Наред с това все по-популярни и използвани стават системите за подгряване на течността за чистачки. Става въпрос за специално устройство, което се монтира между дюзите за почисване на стъклото и резервоара на течността. Устройството не е голяво и може да се монтира от шофьора, но по-добре е това да става в авто сервиз. И при системите за подгряване течността на чистачките има разнообрадие и различни цени, за които може да се получи пълна и точна информация от експертите на autodoc. Системата работи автоматично при включване на двигателя, като осигурява загрване на течноста за чистаките до 60 градуса и впръскване на топлта течност за няколко секунди върху стъклото. Не се загрява цялата течност, а само толкова, колкото е необходимо за едно впръскване. Така се осигурява бързо и ефективно премахване на снега и леда през зимата, а през осталите годишни времена се почистват всички мръсни отлагания от насекоми и други замърсявания по предното и задно стъкло.