НовиниНовини БългарияНовини Свят

София е столицата на европейския фасилити мениджмънт през 2018 година

На финалния кръг се състезаваха Лисабон и София, като София взе надмощие и единодушно бе избрана за столица на EFMC през 2018 г.

След задълбочено обсъждане и интензивни дебати, бордът на EURO FM взе решение Европейската фасилити мениджмънт конференция (EFMC) през 2018 г. да бъде проведена в София. Събитието ще се състои по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

goran-milanovНовината официално бе съобщена от Горан Миланов, председател на УС на Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА) и заместник-председател на Euro FM, на традиционния Коледен коктейл на БГФМА, който се състоя вчера.

„След 21 години провеждане на това значимо европейско събитие за фасилити мениджмънта, за първи път столица на източноевропейска държава бе избрана за домакин на Европейската Фасилити Мениджмънт Конференция. Това е поредното признание за развитието на фасилити мениджмънт индустрията в България и в частност за Българската фасилити мениджмънт асоциация”, каза Горан Миланов.

В надпреварата за градове-домакини на събитието взеха участие Лисабон, Атина, Букурещ, Париж, Стокхолм и София. На финалния кръг се състезаваха Лисабон и София, като София взе надмощие и единодушно бе избрана за столица на EFMC през 2018 г.

Провеждането на EFMC през 2018 г.  в София и изборът на БГФМА за домакин съвпада и с 10 годишнината от основаването на асоциацията, което е още един повод за радост и професионално признание от европейски мащаб.

Европейската фасилити мениджмънт конференция (EFMC) е най-значимата годишна среща на професионалистите в областта на фасилити мениджмънта от цяла Европа. Всяка година събитието посреща между 500 и 1000 участника.