НовиниНовини България

Daikin представя изцяло дискретно решение за VRV климатични системи за градска среда

Дискретен комфорт – Специализираната компания за климатизация VRV-DaikinDaikin представя изцяло дискретно решение за VRV климатични системи за градска среда.
VRV-DaikinНовата VRV IV i-series предлага специализирано решение за банки, магазини и други леки търговски обеки и е първото VRV външно климатично тяло за вътрешен монтаж. Новата VRV IV i-series е оптимизирана за използване в зони в центъра на града и предлага всички предимства за високо ниво на комфорт и висока енергийна ефективност на стандартната VRV IV система, но с допълнително предимство от действителна дискретност от страната на улицата.

С по-добър дизайн

Проектирана за постигане на цялостна дискретност, новата VRV IV i-Series осигурява ефективно решение с по-широк набор от функции на места, където пространството, гъвкавостта на монтажа, необходимостта да не се прекъсват бизнес процесите и спазването на изискванията за управление на сградата са били пречки за обновяване на ОВК системата на сградата и запазването на съществуващия стил на сградата, фронтоните и логата.

Гъвкава и пестяща пространство система

Уникалната сплит концепция на новата VRV IV i-Series, заедно с нейната лека и компактна конструкция, осигурява предимството на дискретен и ненатрапчив монтаж на вътрешните и външните тела в близост едно до друго. Това премахва необходимостта от използване на скъпо етажно пространство за системата и от позициониране на външното тяло на неудобно място далеч от сградата, за да се постигне дискретност, както и необходимостта да се направят големи разходи за монтаж и той да причини проблеми.

Лекият и компактен компресор използва подово пространство от само 600 x 550 mm и тежи само 80 kg. Той работи при изключително ниско ниво на шум от 47 dBA и е проектиран да пасне ненатрапчиво в бек-офис, складови помещения и кухненски шкафове, за да се максимизира търговската площ. Компактното кондензаторно тяло може да се монтира в пространства в тавана, за да се постигне напълно модерен дизайн, като тялото може да работи в търговска среда, но да се обслужва далеч от погледа на клиентите.

VRV IV i-Series предоставя лесен достъп за поддръжка, без да причинява неудобство на клиентите или съседите, и е бърза и лесна за монтаж. Цялостното съответствие с разпоредбите за планиране и за шума прави VRV IV i-series идеалното решение, когато нови търговски обекти трябва бързо да бъдат подготвени за откриване.

Гъвкав комфорт

Новата VRV IV i-series е проектирана с мисъл за комфорта и предлага висока сезонна ефективност (до 28% по-висока от предишните серии), като максимизира енергийната ефективност за намаляване на текущите разходи. Патентованият V-образен топлообменник, в комбинация с уникалната и водеща на пазара технология за променлива температура на хладилния агент (VRT), елиминира студените въздушни течения чрез постоянно регулиране на температурата, за да отговори на метеорологичните условия.

Интелигентно управление на енергията

Лесните за използване централизирани управления помагат да се осигури подходящ комфорт зона по зона, като същевременно пестят енергия. С използването на VRT, системата следи потреблението и автоматично регулира температурата, като по този начин се избягват студени въздушни течения и се максимизира сезонната ефективност. Няколко системи могат да бъдат конфигурирани и управлявани на място или извън сградата. В допълнение, интелигентният инструмент за визуализация i-Net на Daikin събира данни, за да предостави възможност за сравнителен анализ на редица функции на потреблението, и осигурява ефективно управление на енергията, като оптимизира енергийната ефективност на сградата и предоставя допълнителен инструмент за клиентите, които искат да постигнат максимална ефективност на разходите.

С най-голямата гама от вътрешни тела, които се предлагат в момента, за да изпълнят индивидуалните изисквания, до девет от тях могат да бъдат свързани към централизирания контролер, за да отговорят на нуждите на по-големи сгради. Когато се изисква цялостно решение за климатизация, VRV IV i-Series може да се комбинира с вентилационни тела и/или въздушна завеса Biddle.

Разработена от Daikin специално за справяне с ограниченията при планиране в градските местоположения, новата VR IV i-Series предлага ефективен, рентабилен и съобразен с околната среда климатичен контрол за градски сгради, които преди това не са имали възможност да се възползват от напредъка в технологиите за ОВК.

За повече информация и насоки, или за да изтеглите брошура, посетете www.daikin.bg/citysecret