ИнтервютаНовиниНовини България

Развиваме услуги, които помагат на клиентите да бъдат по-ефективни

Емил Венков, управител на „Лукс Клининг Тийм“, пред „Фасилитис“

 

Бихте ли представили Вашата компанията на читателите на сп. Фасилитис?

„Лукс Клининг Тийм” предоставя пълен набор от услуги в сферата на професионалното почистване. С повече от двадесет години опит в областта и екип от над 550 опитни служители към момента, компанията обслужва над 1500 клиенти в България.

Ние имаме единствен по рода си фокус към специфичните нужди на клиентите и предоставяме изключително качество и контрол при изпълнение на услугата.

Поддържаме различни по вид и големина обекти – мащабни публични обекти като банкови институции технологични фирми, индустриални фабрики и заводи, търговски площи, ресторанти, увеселителни заведения и жилищни къщи.

Също така развиваме търговия с машини и инструменти за професионално почистване, препарати и консумативи за лична хигиена. „Лукс Клининг Тийм“ е оторизиран представител за България на лидера в областта на професионалните препарати и материали за почистване в световен мащаб Еколаб. Предлагаме също така широк набор от консумативи от Бокк Нет, Кимбърли Кларк, Торк, Хаглайтнер и др.

„Лукс Клининг Тийм“ е член на Международната асоциация за почистване (ISSA) и Българска асоциация почистване и е сертифицирана по ISO.

Поддържаме различни по вид и големина обекти – мащабни публични обекти като банкови институции технологични фирми, индустриални фабрики и заводи, търговски площи, ресторанти, увеселителни заведения и жилищни къщи

Как се развива според Вас пазарът на почистването и къде е мястото на „Лукс Клининг“?

Пазарът за професионални фасилити и почистващи услуги в България се развива с бързи темпове и следва разрастването на бизнеса. Всички чуждестранни, а и все повече български фирми изнасят този сегмент от дейността си към професионалните фирми за поддръжка и държат все повече на качественото комплексно обслужване.

Лукс Клининг Тийм е лидер на пазара за специализирани почистващи услуги и доставка на широка гама консумативи. Стремим се да разширяваме сферата на обслужване за нашите клиенти като добавяме различни по вид фасилити услуги в зависимост от конкретните нужди на клиента.

Следим отблизо развитието на бранша в световен мащаб, посещаваме европейски изложения и семинари и прилагаме нововъведенията в техническото и организационно развитие в нашата област.

 

Какви са предимствата за ползване услугите на специализирана фирма за почистване?

Основното предимство на професионалната фирма за почистване е наличният ресурс и опит за бързо, качествено и изгодно предоставяне на търсената услуга, независимо от мащаба или вида на обекта.

Нашата работа позволява на фирмите да се съсредоточат върху основната си дейност, като им спестява административни процеси и разходи за наемане, обучаване и контролиране на персонал, следене на доставки на консумативи и др.

Наемайки професионална фирма за почистване, клиентът получава високо качество на по-ниска цена. Това се дължи на факта, че компанията комбинира работата на служителите си, оптимизира разходите за транспорт, получава и предоставя значително по-ниски цени на препарати и консумативи в сравнение с всеки един супермаркет или специализиран магазин. Също така техниката, която предоставяме на клиента, е професионална, с висока ефективност.

Нашата компания е ангажирана в постоянното развитие на услуги, които да помогнат на клиентите да бъдат по-ефективни. Водещи принципи са постоянната комуникация, даване и приемане на обратна връзка, изграждане и развитие на дългогодишно и ползотворно партньорство с нашите клиенти.

Нашата работа позволява на фирмите да се съсредоточат върху основната си дейност, като им спестява административни процеси и разходи

Какъв тип клиенти се ориентират към Вашата компания?

„Лукс“ работи с разнообразни по големина и вид клиенти из цялата страна, както и в съседните ни Гърция и Македония. Обслужваме както големи корпоративни, така и частни клиенти. Някои от нашите клиенти са „Централна Автогара“ София АД, СИБАНК, ПроКредит Банк, Теленор България клонова мрежа, Кока Кола, Загорка.

Всички наши клиенти държат изключително на качеството, в което „Лукс“ остава ненадмината на пазара. Отличната ресурсна обезпеченост ни позволява да бъдем гъвкави и смело да отговорим на предизвикателствата, които всяка нова задача носи в себе си.

Водещият за нас принцип е, че всеки един клиент е уникален. Успешният бизнес се основава върху изграждане на честни, ясни и прозрачни взаимоотношения.

Ние вярваме в това! Тази философия прилагаме всекидневно в изпълнение на задачите си.