НовиниНовини Свят

Пирамида – небостъргач ще се издигне в центъра на Йерусалим

Studio Либескинд е спечелило разрешение за строеж за изграждане на 105-метров заострен небостъргач в центъра на Йерусалим, който е на път да стане втората по най-високата сграда в града, съобщава списание „Dezeen“.

1438258287.jpgПирамидалната кула „Pyramid Tower”, представлява сграда от 26-етажа, която е със смесено предназначение – 200 луксозни апартамента, бутиков хотел, ресторант на покрива и обсерватория, предлагаща прекрасен изглед. Иновативното здание
ще бъде изградено в непосредствена близост до пазара Махан Йехуда, в центъра на израелския град.

Атрактивната сграда ще бъде с височина от 105 метра, което я прави втората най-висока сграда в града – след Holyland 1, който е с височина 121 метра.

Проектът, чийто автори са местният архитект Игал Леви и Даниел Либескинд, роден в Полша, но реализирал в САЩ, ще съдържа 200 луксозни апартамента, бутиков хотел и ресторант на покрива и обсерватория за наблюдение, която ще предлага прекрасен изглед на гостите и жителите в Пирамидалната кула.

Либескинд е световноизвестен творец, придобил популярност с изразителността на своята абстрактна и ъглова архитектура. Неговите последни завършени проекти включват конгресния център в град Белиган на Монс, както и жилищния комплекс в Милано, проектиран от Заха Хадид.

„Пирамидата кореспондира между древните традиции и митове, същевременно осигурявайки съвременна интерпретация, характерна за архитектурата на 21-ви век на тази причудлива и авангардна сграда“, каза Даниел Либескинд. „Дизайнът допълва контекста и дава квартала жизнена публичното пространство в сърцето на древния град.“ – добави той, след което прогнозира, че строителните дейности по проекта ще започнат през 2019-та година