Новини

Трима професионалисти от Tishman International получиха сертификати CPM

Трима специалисти от Tishman International Companies получиха сертификатите си от световния президент на Американския Институт за Управление на Недвижими Имоти – IREM, Джозеф Гринблат, на церемония, която се проведе вчера в София. В рамките на специалната церемония, той отличи първите 10 български мениджъри по управление на собствеността, преминали успешно курса по сертификация, организиран за първи път в страната ни.

O. Stoychkova, N. Ignatoff i M. Marinkina sas CPM sertificatite siНикола Игнатов, Малинка Маринкина и Олга Стоичкова, получиха официално титлата Certified Property Manager (CPM), в резултат на успешно завършеното професионално обучение, което се проведе в няколко модула, през последните две години. Всички специалисти, които получиха престижното отличие, са положили успешно изпити, оценяващи компетенциите им при управлението на финансови операции и активи, управление на човешки ресурси, управление на риска, поддръжка и операции, както и маркетинг и лизинг.

“Успехът на един проект зависи много от качеството на мениджмънта. Когато навлизахме на пазара в България, ние имахме ясната представа, че един модерен и устойчив проект като Sofia Airport Center, трябва да се управлява от опитни мениджъри”, добави Джулиан Едуардс, изпълнителен директор на Tishman International за Европа.В рамките на официалната си визита в България, Джозеф Гринблат, световният президент на Американския Институт за Управление на Недвижими Имоти – IREM, посети Sofia Airport Center (SAC), един от най-модерните и професионално управлявани бизнес паркове у нас. Обиколката на SAC му позволи лично да се убеди във високите професионални стандарти, които прилагат на практика пропърти мениджърите на комплекса.
SAC е единственият бизнес комплекс в България, притежаващ LEED Gold сертификат, за своята първа изцяло офис сграда А2. Такъв сертификат притежават само още два проекта в Югоизточна Европа. Сертифицирането по LEED се базира на детайлна оценка на цялостното представяне  на сградата и устойчивостта й, включително стратегиите и политиките използвани при планирането, изграждането, експлоатацията и поддръжката й.