Новини България

90 км нови пътища и ремонт на 512 км стари до края на годината

Предвижда се изграждането на Лот 1 и Лот 2 на АМ „Марица“ с обща дължина 65 километра, 15-километровия ЛОТ 4 от АМ „Струма“, обходен път на Враца (6,8 км) и Участък І от Западната дъга на Софийския околовръстен път (3 км)

За строителство и ремонт на пътищата в България през тази година ще бъдат разпределени 770 млн. лв., обеща министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева на конференция за стратегическата инфраструктура в страната.

До края на годината ще бъдат построени 90 километра нови пътни отсечки, ще бъдат ремонтирани и 512 километра републикански пътища, съобщи bTV.

1395916947 (1)Предвижда се изграждането на Лот 1 и Лот 2 на АМ „Марица“ с обща дължина 65 километра, 15-километровия ЛОТ 4 от АМ „Струма“, обходен път на Враца (6,8 км) и Участък І от Западната дъга на Софийския околовръстен път (3 км).

Терзиева представи и напредъка на реформа във ВиК сектора, в рамките на която са приети промени в Закона за водите и е изготвена Стратегия за развитие и управление на водоснабдяването и канализацията до 2023 г.

Регионалният министър обобщи и възможностите за финансиране по Оперативна програма “Растеж и развитие” до 2020 г. 270 млн. евро трябва да бъдат усвоени за развитие на градската среда и инвестиции в зони с потенциал за икономическо развитие – западнали и нови такива. На 262 млн. евро се равнява подкрепата за енергийната ефективност на жилищни и административни сгради.