Новини

Ремонтът на киното на Сити Център София ще струват 1,5 млн лв.

City Center Sofia
City Center Sofia

В началото на годината от AIG/Lincoln –  пропърти мениджмънт компанията на CCS, съобщи, че имат нов наемател на киното и очакват обектът да отвори врати за посетители съвсем скоро. Наемателят на мултиплекса – индийската компания Cine Grand даде заявка да заработи още през юни т.г. Това обаче не се случи. Причините са комплексни, коментират от офиса на мола на бул. Арсеналски 2, но потвърждават, че кино ще функционира преди края на 2013 г.

В момента в обекта тече интензивна работа. Изпълнението на ремонтните дейности е поверено на „Нитера Билд“. Ангажиран е екип от 50 човека, които ще преобразят помещението. Стойността на проекта възлиза на 1.5 млн лв., като сумата не включва прожекционното и специализароното озвучително оборудване.

Miroslav Nekeziev
Мирослав Некезиев, техническият директор на AIG/Lincoln

„Около два месеца ще продължат ремонтните работи, след което ще започне монтирането на прожекционното и озвучително оборудване – казва техническият директор на AIG/Lincoln, Мирослав Некезиев. – Нашите партньори от Cine Grand имат високи изисквания за дизайна и материалите, които ще се използват. Очакваме да доставят всички суровини, техническо оборудване и окабеляване и други.“

Мултиплексът в Сити Център София се простира на 3 800 кв. м. и има 6 салона. Общият капацитет на залите е 1 200 места. Съоръжението ще има бар и лоби със разпознаваем  дизайн на бранда Gold Class на Cine Grand. Салоните ще са оборудвани с HD екрани от стена до стена, висококачествена звукова и прожекционна техника. Едно от многото предимства на  киното ще бъде VIP зона, която ще е разположена пред Gold Class залата, в която креслата ще бъдат обособени за двама. Това пространство е предназначено само за привилeгированите посетители на киното.