НовиниНовини БългарияФМ новини

Започна строежът на втора фаза от комплекс River Park

Символична първа копка даде начало на строителството на втората фаза на жилищния комплекс River Park, което включва изграждането на  нова алея с 42 къщи. За тяхното изпълнение инвеститорът „Недвижими имоти Дивелъпмънтс” се доверява на БС Конструкция – компания с дългогодишен опит в сферата на строителството и неговото управление. Поради засиления интерес към комплекса, към момента повече от половината къщи на Алея 5 са продадени. През първата фаза на River Park бяха издигнати 110 домове, които вече имат своите собственици.

Жилищата от Алея 5 предлагат на бъдещите новодомци избор от 37 редови къщи, 2 къщи близнаци, както и 3 самостоятелни такива, всяко от които с уникални характеристики и предимства.

Площта на редовите къщи – между 207 м2 и 215 м2, включва просторен и светъл партерен етаж с дневна, кухня, трапезария, тоалетна за гости, техническо помещение, както и първи етаж с три спални, едната от които с дрешник, 2 бани и мокро помещение. Дворното пространство ще варира от 60 м2 до 245 м2.

Къщите близнаци ще разполагат с РЗП от 238 м2, както и 4 спални и две паркоместа. За първи път ще бъдат предлагани и самостоятелни къщи. Те са три на брой и всяка от тях разполага с 488 м2 жилищна площ. Размерът на индивидуалните зелени площи също е по-голям – от 500 до 1000 м2. Самостоятелните къщи са идеални за по-големи семейства, или за тези, които търсят уединение и усещане за простор.

„Днес отбелязваме важен етап в развитието на River Park с първата копка на втората фаза. Нашата цел е да създадем не просто луксозен жилищен комплекс, а динамична общност от успешни хора. С гордост виждаме реализацията на този проект и сме уверени, че River Park ще продължи да бъде символ на качество и комфорт в жилищната сфера“, каза Ори Нив, изпълнителен директор на „Недвижими имоти Дивелъпмънтс”.

„Благодаря на инвеститора „Недвижими имоти Дивелъпмънтс“ за оказаното доверие. За БС Конструкция е чест  да се включим в реализацията на този проект. Високите стандарти, заложени в изграждането на такъв луксозен жилищен комплекс са предизвикателство за всеки строител. Вярваме, че опитът, който компанията ни е натрупала, експертизата на инженерно-техническия ни състав и доброто взаимодействие с Възложителя, ръководителя на проекта и проектантския екип, ще ни позволят да се справим с това предизвикателство.  Убедени сме, че резултатът от нашия труд ще бъде изградена луксозна, красива и устойчива жизнена среда, с която ще се гордеем“, заяви Георги Калоянов, заместник-изпълнителен директор,

River Park е разположен в подножието на Витоша на над 695 м. надморска височина в Симеоново, в непосредствена близост до природен парк „Витоша“ и станцията на Симеоновския лифт. Къщите в комплекса са възможно най-отдалечени една от друга и помещенията в тях са просторни. River Park цели да предостави на живущите възможността да се наслаждават на природата, без да се лишат от удобствата на града.

В границите на River Park минава планински поток, а жителите ще имат на разположение повече от 100 хил. кв. м зелени площи. Едва 15% от терена, са предназначени за застрояване, комплексът предлага на своите обитатели спортни съоръжения на открито, алеи за разходка, зони за разходка на кучета, зони за пикник и отдих и др. Тяхното интегриране в цялата инфраструктура създава красива и устойчива среда на живот. В унисон с естествената гора на Витоша се засаждат над 3000 дървета от различни видове – дъб, бор, ясен, бреза и обикновен габър, които създават плавен преход между града и планината.