НовиниФМ новини

Pharmbills Bulgaria помага да започнете кариера от нулата

Какво е аутстафинг

Много хора, преди да започнат своята кариера, са изправени пред порочен кръг: няма опит – няма работа. Специалистите с богат опит са ценени навсякъде, но какво да правите, когато току-що сте завършили университет или искате да промените сферата си?

Аутстафингът – е ново направление за България, което сега се развива активно. Това е формат, когато членовете на екипа са изведени извън официалния персонал на организацията. Например, компаниите в Америка трябва да решават своите постоянни задачи. За това аутстафинг компанията събира екип от млади специалисти в България. Всъщност хората стават част от компаниите на американски клиенти и се интегрират напълно в работата им, но се намират в България.

Една от най-големите американски аутстафинг компании, която събира екипи за САЩ, е Pharmbills. Повече от шест години помагаме на професионалистите да работят с американски компании директно.

Първоначално Pharmbills сътрудничи с компании в здравната индустрия, която е една от основните области, в които се специализира. След това разширихме услугата и успешно предоставяме услуги в областта на финансите, счетоводството и одита, IТ поддръжката и обслужването на клиенти. Лъвският пай – все пак е билинг. Представете си, че това е обичайното счетоводство, но в съответствие с американските закони и правила.

От 2015 година компанията успешно си сътрудничи и наема служители в Украйна, а от декември 2021 година Pharmbills започна да работи и с кандидати от България.

Кой може да започне работа в американския аутстафинг

В началото основното изискване на Pharmbills – е владеене на английски език на ниво B2 (праг напреднало ниво, upper-intermediate) и по-високо. Това е ключово умение, без което човекът няма да може да комуникира ефективно с американските колеги.

Възрастта играе второстепенна роля: компанията често работи със студенти от последния курс, които идват без опит, но с голямо желание за развитие. Pharmbills има вътрешна академия, която е разработила специално обучение. След него ще бъде много по-лесно и по- удобно за специалист от junior ниво да се адаптира към американска компания. Кандидатите с нулев опит получават всички необходими hard skills (професионални, технически умения), за да започнат да изпълняват задачи.

Академията има направление Medical Billing (практика на плащане в здравната система на САЩ) и Real Estate Billing (сметки за недвижими имоти).

Колко можете да спечелите в аутстафинг

Служителите на фирмите-клиенти на Pharmbills получават почасово заплащане. Нивото на доходите зависи от трудовия опит и непрекъснато нараства. Ако изчислим средно, получава се около $600 за junior позиция на месец.

При аутстафинг студентът може да започне работа веднага и постоянно да я подобрява. Прегледите на заплащането се извършват на етапите 3/6/12 месеца и гарантирано се увеличават, ако специалистът покаже ангажираността си и се справи със задачите. Такъв формат ще бъде доста удобен за студент: учи сутрин, работи следобед.

Как да се присъединя към екипа?

Ако нямате опит:

Всеки може да подаде заявка на academy.pharmbills.com. След това ще получите два теста по пощата: за владеене на английски език и за логика. В случай на тяхното успешно полагане, рекрутерът ще се свърже с вас и ще ви покани на интервю. След това можете да започнете безплатно онлайн обучение. Американският треньор ще ви научи всички необходими умения, за да можете да започнете работа вече след две седмици.

Ако имате опит:

Опитните професионалисти могат да разглеждат свободните работни места и да изпратят своите автобиографии на pharmbills.me. В рамките на няколко дни рекрутерът ще се свърже с вас и ще ви покани на интервю.

IТ или аутстафинг

Аутстафингът може смело да се сравни с IТ по отношение на социален пакет и възможности за растеж. Ако с тези бонуси основно се асоциира само IТ секторът, то на примера на Pharmbills виждаме, че и други компании се движат в същата посока.

Благодарение на Pharmbills, екипите имат възможност да получават платени стажове, медицинска застраховка, HR поддръжка, достъп до корпоративна библиотека, мащабни корпоративни събития, необходим софтуер и техническо оборудване, личен ментор и други предимства.

Аутстафингът в България се развива бързо, а започването на кариера стана много по-лесно, отколкото изглежда на пръв поглед. Екипите, които помагат на колегите да растат, вече не са мит. Компаниите ценят хората си и променят идеята за големите корпорации.