Новини БългарияФМ новини

Българска облачна платформа позволява умно управление на транспорт и логистика

Българската геоинформационна компания Mapex създаде технологично решение за интелигентно управление и автоматизиране на процесите по планиране, контрол и управление на транспортната дейност, съобщиха от компанията. Приложението се нарича ZiGO и позволява оптимизиране на разходите на компаниите, автоматизирано планиране на маршрути в реално време, управление на транспортните ресурси, комуникация между служителите и съхранение и анализ на данни.
Приложението се нарича ZiGO и позволява оптимизиране на разходите на компаниите, автоматизирано планиране на маршрути в реално време, управление на транспортните ресурси, комуникация между служителите и съхранение и анализ на данни. @Mapex

“В създаването на ZiGO, Mapex използва всички способности на компанията – създаване на облачни технологии, въвеждане на географски информационни системи, управление на геоинформация и нашата база данни от над 720 000 адреса в България, която е най-богатата адресна и геопространствена база в страната, с регулярна безплатна актуализация. Всичко това ни позволява да създадем уникално софтуерно решение, което смятаме, че ще бъде от изключителна полза за всички организации, за които транспорта е важен“, коментира Деян Балтаджиев, директор информационни технологии в Mapex. Една от компаниите, която вече е въвела приложението е Office Express, съобщиха още от Mapex.

Автоматизираните алгоритми позволяват актуализиране на маршрути в реално време при промяна на първоначално зададените условия, както и 24/7 часа контрол над транспортните средства чрез наблюдение на тяхното местоположение и състояние по множество параметри. Системата е интегрирана с технологичните платформи за управление на ресурсите на клиента като ERP и CRM. ZiGO e уеб базирана платформа, независима от използваните технологични решения в организацията, обясниха още от Mapex.