Новини

2.5 млн. лева за детски площадки в София

Столичната община инвестира 2,5 милиона лева в изграждане на нови детски площадки в районите на столицата. Това е заявила г-жа Йорданка Фандъкова,кмет на София, по време на проверка на изграждането на детска зона в градината „Алжир“ в район „Сердика“.  Детската площадка отговаря на съвременните изисквания за безопасност и е предназначена за деца от 0 до 3 години и от 3 до 12 години.

Съоръженията на детската площадка в Алжир се пускат поетапно. Предстои да бъде поставена и ограда. Проектът е съгласуван с родителите в района, за което поздравявам кмета на район Сердика – Тодор Кръстев, допълни още Фандъкова.

Стопанисването на съществуващите съоръжения се извършва от районните кметове, като тази година в бюджета на общината са заложени 800 хиляди лева за поддръжка. Дирекция „Зелена система“ отговаря за 120 площадки, които са разположени на територията на парковете и градските градини, а две трети от тях са напълно реновирани . Общо 10 площадки предстои да бъдат изградени тази година в парковете на града. Нови детски площадки ще има в парк „Дружба“, парк „Хиподрума“, градината при ул. „Черковна“, парк „Въртопо“ , Северен парк, градина в кв. „Княжево“, парк „Слатинска река“, парк „Робов дол“ и други.