НовиниФМ новини

Технологична бизнес сграда на годината – София Еърпорт Център

Sofia Airport Center (SAC) беше отличен във второто издание на наградите на хайтек индустрията Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017, зад които стоят две от водещите технологични асоциации в България – Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Първото място в категория „Технологична бизнес сграда на годината“ е оценка за качеството на офис площите в SAC, които отговарят на най-високите критерии на технологичната индустрия. Церемонията по награждаването се проведе на 16 юни в град Бургас, в присъствието на президента Росен Плевнелиев и кмета на града Димитър Николов.

Успехът на нашия проект, в частност и на отличената в конкурса офис сграда А2, се базира на множество фактори: висококачественото строителство, използването на последно поколение сградни инсталации и системи, професионалното управление на сградата след въвеждането й в експлоатация и уникалната за българския пазар „зелена“ концепция. Още при проектирането на сградата отчетохме бъдещите изисквания на IT индустрията, за да създадем работно пространство и среда, обезпечаващи бизнес процесите на компаниите и задоволяващи нуждите на служителите им“, сподели Олга Стоичкова, търговски директор на Sofia Airport Center.

Водещи международни и местни компании са установили операциите си в Sofia Airport Center. Комплексът, намиращ се в развитата бизнес зона около летището, има повече от 30 компании наематели от технологичната, фармацевтичната и други индустрии. „Следващата фаза на Sofia Airport Center ще включва нови първокачествени офис площи с най-модерната сградна автоматизация. Планираният център с удобства ще предоставя възможност на всички близо 5000 служители в SAC да прекарват още по-пълноценно своя работен ден. Даваме си ясна сметка в колко важен елемент от живота на всеки служител се превръща офисът. Именно затова сме свидетели на изключително динамично развиващи се тенденции в областта на устройството на офиси – споделени пространства, липса на фиксирано работно място, многофункционално разпределение на площите, работа от вкъщи. За щастие, отново с ясен поглед занапред, ние сме готови да посрещнем всички тези изисквания. Заедно с наемателите си работим по начин, по който да създадем пространството по-оптимално индивидуален и уникален за целите на работните им процеси начин“, допълни още г-жа Стоичкова.