Новини

София – дигитална столица

На провелото се днес Road Show 2017, организирано от Българска аутсорсинг асоциация (БАА), Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България (АСБС) и ICT Media, бе обсъдена възможността София да се развие като дигитална и екологична столица, съобщи Градат.бг

BSR Sofia
BSR Sofia

Участниците, сред които и представители на академичните среди, се обединиха около извода, че София трябва да се позиционира като добро място за инвестиции и развитие на високите технологии, предлагащо образование, съобразено с бизнес нуждите, висок клас бизнес имоти и привлекателни условия на живот.

Според г-жа Фандъкова, София трябва да се развива като дигитална столица, партнираща си с бизнеса и академичните среди. „Бързото разрастване на целия град, в съчетание с дигиталната трансформация на света и засилващата се глобална конкуренция, ни изправя пред предизвикателства, с които трябва да се справим заедно“, заяви още Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

Според Станимир Николов, председател на УС на Българска аутсорсинг асоциация, „Компаниите в ИТ и аутсорсинг индустрията имат опит в сфери като смарт сити и други технологии, те са се сблъсквали с тези проблеми и могат да споделят опита си. Директната комуникация с общината ще допринесе за по-бързото и креативно решаване на актуални проблеми с по-малко финансови средства“

Таня Косева – Бошова, председател на УС на асоциацията на собственици на бизнес сгради в България, заяви че създаването на Форум за сътрудничество между ауторсинг асоциацията, Столична община и АСБС ще помогне да се работи по-активно с общината и с държавата за превръщането на София в по-добро място за живеене. Според г-жа Косева-Бошова, „Двата сектора са движещи за създаването на работни места“.