НовиниНовини България

Webit строи нова сцена в София Тех парк, за да посрещне хилядите си гости

Броени дни преди началото на Webit.Festival Europe, не само билетите за най-голямото събитие за дигитална икономика и технологии, но и всички 4 и 5-звездни хотели в София са напълно резервирани.

Тази година общо 5062 души се регистрираха за участие в събитието, като повече от половината от тях пристигат от чужбина. Фестивалът ще се проведе на 25 и 26 април в София Тех Парк под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова, президента Румен Радев и Европейската комисия.

Програмата включва 12 паралелни конференции, засягащи теми, като маркетинг и иновации, мобилност, умни градове, дигитална трансформация, финансови технологии и блокчейн, големи бази данни и облачни услуги, киберсигурност и безопасност на личните данни, здравеопазване, интернет на всичко, софтуерно разработване и лидерство в дигиталната икономика.

Сред лекторите ще срещнете представители на Fortune 500 компании, топ брандове, политици, създатели на едни от най-иновативните бизнеси и най-интересните стартъпи не само в региона, а и в целия свят.

Webit събира посетители от общо 90 държави, сред които ще видите ръководни представители на едни от най-влиятелните глобални неправителствени организации, като Световния икономически форум, Международния телекомуникационен съвет и още редица други.

Миналата година Webit.Festival донесе на София титлата Дигитална столица на новите пазари. Названието беше потвърдено и от световната бизнес библия Forbes, на чиито страници беше публикувана изключително обширна и положителна статия за събитието и България.

Webit.Festival представя София като инвестиционна дестинация и като хъб за развитието на предприемаческата екосистема и дигиталната индустрия.

Българската столица се представя пред хилядите инвеститори, технологични лидери, предприемачи и медии от цял свят.

Наред с всичко това, Webit носи милиони левове на туристическия сектор, чрез привличането на толкова много високопоставени посетители в града в рамките на няколко дни.