ИзложенияНовиниНовини България

Започна форумът „Аз, инженерът“

Четвъртото издание на вдъхновяващия форум „Аз, инженерът“ се провежда по време на изложенията MachTech&InnoTech и ВОДА СОФИЯ

Започна четвъртото издание на инженерния форум „Аз, инженерът“. Събитието дава думата на гимназистите и студентите, които представят иновативните си разработки. А в интересната съпътстваща програма са включени многобройни конференции с вдъхновяващи лектори. „Инженерството като предприемачество“ и „Професия софтуерен инженер“ са само малка част от темите, които ще се дискутират в семинарната зала.

На сцената на „Аз, инженерът“, който се организира от Интер Експо Център и Wishbox, излизат и любителите на роботиката; те ще могат да влязат в директна битка, тъй като за поредна година Робо Лига България ще предизвика участващите ентусиасти да покажат своите умения в конструирането на роботи. По време на целия форум ще бъдат организирани многобройни работилници и обсъдени много нови идеи, реализирани много мечти и вдъхновени много млади таланти. А многобройните щандове, изпълнени с различни интересни и иновативни машини, са отворени за всеки посетител.

За първи път  бе предшестван от фотоизложба на български инженери и изобретатели с тяхното лично послание към младите таланти. Тя е разположена на Моста на влюбените до НДК.


През тази година „Аз, инженерът“ разшири своите мащаби и е разположен в изложбена зала номер 5 на Интер Експо Център. Паралелно с форума се провеждат двете специализирани изложения – 
MachTech&InnoTech – за производствени технологии, и ВОДА СОФИЯ – в областта на водния сектор.

Лекторите вече говорят

С откриването на „Аз, инженерът“ започна и съпътстващата програма. Водещите Васи и Наско (той е създател на първия таблет за незрящи) поздравиха всички присъстващи и благодариха на генералния спонсор Melexis и на спонсорите ABB, VMware, Aurubis, Liebherr, SEG.

 „През тази година броят на работилниците е рекорден“, щастливо подчертава Наско. Малко след като стъпиха на сцената, двамата водещи дадоха думата на първия лектор – Лили Кънева, която говори пред многобройните заинтригувани по темата „Къде са всички жени?“. „Съществува стереотип, че инженерните специалности са за мъже; но това не е така“, уверена е тя.