НовиниНовини България

Започва строителството на Geritage Park

С официална церемония днес бе отбелязано началото на строителния процес на многофункционалния проект Garitage Park.  Комплексът ще заема площ от 167 000 кв. м. в район София Парк и ще включва жилищни, офисни,  търговски и зелени площи, спортен център и основно училище за 500 деца.

purva-kopka-1Символичната първа копка направиха Атанас Гаров и Давид Давидов – управляващи партньори в Garitage Park, Тихомир Казаков, директор за България на архитектурно бюро Stephen George International, Стефан Тотев и Владимир Житенски, управители на Джи Пи Груп и кметът на район „Витоша“ – Теодор Петков.

Garitage Park ще бъде изграден поетапно и в напълно завършен вид ще включва над 95 000 кв.м. офиси, 60 000 кв.м. жилища,  4 500 подземни паркоместа, спортна зала с 25-метров басейн, основно училище, парк и зелени площи, които ще покриват  90 000 кв.м. от терена. В допълнение ще има търговски площи и ресторанти, които ще обслужват както комплекса, така и района около него. При приключване на първа фаза на строителството комплексът ще разполага с 48 редови къщи и 14 апартаментни сгради, две офис сгради с обща отдаваема площ от 30 000 кв.м., над 1 100 паркоместа и основно училище за 500 деца.

„В същината на комплекса е желанието ни да създадем комфортна и уютна среда, в която основният фокус е насочен към хората. Мащабът на проекта ни позволява да развием  достатъчно на брой и по площ зони, които да отговарят на нуждите на всеки, намиращ се в Garitage Park.  Не случайно избрахме „Чувствам се на място“ за послание“,  сподели Атанас Гаров, управляващ партньор в Garitage Park.

Международната архитектурна компания Stephen George International е избрана от  инвеститорите за разработване на проекта. Заедно с консултанта Greenworks, на Андрея Момерин, осигуряват сертификация по изискванията на  BREEAM Communities.

„Съчетаването на различните функции в проекта беше истинско предизвикателство за екипа ни. В крайна сметка мисля, че успяхме да постигнем един много добър баланс на средата и максимално да отговорим на изискванията на инвеститора. Радваме се, че сме част от този знаков за София проект“, каза Тихомир Казаков, директор на Stephen George International за България.

За главен изпълнител на проекта е избрано Обединение  „Джи Пи Билд“ след конкурс, проведен с участието на 5 от водещите строителни фирми. Основен критерий при избора е репутацията на компанията по отношение на строителните стандарти и капацитетът ѝ за изпълнение на проект от такъв мащаб.

„Спечелихме проекта след оспорван конкурс. Вярвам, че с нашия опит и възможности ще успеем да изпълним високите изисквания за качество, като спазваме срокове и бюджети, поставени от инвеститора. Радваме се, че сме част от екипа, който ще реализира проекта“, сподели Владимир Житенски от Джи Пи Груп.

http://www.garitagepark.com
http://www.garitagepark.com

Garitage Park се намира в район с добре развита инфраструктура и директен достъп от Околовръстен път, което ще осигурява бързо придвижване до ключови точки в столицата. Инвеститорите планират допълнителни подобрения на транспортната и пътна достъпност на комплекса чрез разширение на улици и изграждане на кръгови кръстовища.