НовиниНовини България

Градовете на бъдещето на Shell

По повод 25 годишнината си компанията дава възможност на български студенти да спечелят парични награди като представят свои идейни разработки с потенциал за внедряване в практиката.

Shell България стартира конкурса „Градовете на бъдещето“, с който отправя предизвикателство към български студенти в страната и чужбина да споделят идейни проекти за справянето с постоянно нарастващата нужда от енергия в градовете. Инициативата е насочена към авторите на нетрадиционни предложения, които смятат, че идеите им имат потенциал да бъдат развити в бъдеще и да променят начина, по които ще се оползотворяват енергийните ресурси след няколко десетилетия.

Проектът трябва да включва детайлно описание на идеята, очаквани практическите резултати, ползи и решения на съществуващи и бъдещи енергийни проблеми, както и възможности за развитие в бъдеще. Изискване към кандидатите е да са навършили 18 години, в бакалавърска или магистърска степен на обучение (минимум 2-ри курс).

„Вярваме, че отговорите на сериозните предизвикателства, които ни очакват по отношение на растящите нужди от енергия, се крият във въображението и изобретателността на младото поколение. Чрез този конкурс искаме да поощрим иновативните и творчески личности да генерират нетрадиционни идеи и да се превърнат в лидери на бъдещето.“ сподели Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

Избраните финалисти ще бъдат поканени в София в периода 14.09-16.09.2016г., за да представят проектите си пред жури от представители на Shell България, академичната общност, Столична община и независими енергийни експерти. При оценяването на кандидатурите ще бъде обърнато внимание на иновативността на проектното решение, очаквани практически ползи, както и устойчивост, функционалност и потенциал на идеята за развитие в бъдеще. Най-добрите идеи ще бъдат отличени с парични награди на стойност 1-во място – 1500 лв., 2-ро място – 1000 лв. и 3-то място – 750 лв. Победителят в конкурса ще участва във форум по повод 25-годишнината на Shell България на 27.09.2016 г., на който ще бъдат представени сценариите разработени от Royal Dutch Shell plc. за градовете на бъдещето. Той ще има възможността да участва в дискусия за урбанизацията и развитието на българските градове заедно с представители на местната власт, енергийни експерти, представители на Европейската Банка за Възстановяване и Развитие и др.

Можете да намерите пълните условия за участие в конкурса на следния уебсайт: www.shell.bg/aboutshell/cities-of-the-future.html