Новини

Alfa Romeo Giulia – кола за мъже, дизайн за жени

Над 100-годишната история на „Алфа Ромео“ е превърнала компанията в една от най-известните световни марки. Наричат я още най-италианската марка, независими че много от частите на колите са немски. Италианците обичат да си спомнят за един от любимите си президенти – Алесандро Пертини, починал през 1990 г. на 94 г. Той имал щастлив и дълъг брак и на никой италианец никога не му идвало на ум да го критикува за изневери или далавери. На прага на 80-тата си годишнина Сандро Пертини видял най-новия спортен модел на „Алфа Ромео“ и казал с възхищение: „Какво луксозна кола, но не и за жена ми, разбира се“. От тогава тези негови думи се превърнали в нещо като типична  италианска поговорка.

0524124001441865270_494725_600x458„Алфа Ромео“ обаче не могат да бъдат обвинени, че не правят коли за жени. Напротив, моделът им Alfa Romeo Giulia съвсем целенасочено е наречен така. Просто за 99 процента от италианците любовта е най-важното нещо в живота, а тераста във Верона, откъдето Жулиета си говори с Ромео е един от националните символи на Апенините – точно толкова, колкото и Алфа Ромео. Затова вековната автомобилна марка решила да посвети на безсмъртната любов, разказана със страст и плам от Шекспир, един от своите модели. Така Алфа Ромео се сдоби с нова по дизайн и комфорт Alfa Romeo Giulia.

Така новият седан Giulia за Alfa Romeo групата, разположена в град Касино, се оказа  голямо събитие – за компанията и за Италия, тъй като от Алфа Ромео са заложили на рекламата с национален характер и показване на най-доброто от страната на Ботуша, което се проявява и в Alfa Romeo Giulietta. Това е просторен семеен автомобил, който се конкурира с  такива популярни модели като американската Ford Focus и германската Volkswagen Golf.  Giulia е подобрен вариант на спортните модели на марката както в дизайна, така и в техническите параметри. Агресивната предница на колата е украсена с щит марка Alfa Romeo, и LED дневни светлини – просто всичко хваща окото и е съвсем по италиански. Елегантният профил се допълва от 5 врати и аеродинамичен спойлер в задната част. Авточасти можете да намероте в AVTOchastionline24.

Обемът на бензинов двигател с 1.4 литра. Има 6-степенна механична скоростна кутия, круиз контрол, 16-инчови 5 спици лети джанти, задни сензори за паркиране, сензор за дъжд чистачки, 5-инчов сензорен екран с Bluetooth радио, кожен волан, електрически прозорци, климатичната система, подгряване на огледалата, 6 въздушни възглавници. Автомобилът е оборудван с 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор,  полуавтоматична 6-степенна кутия, която благодарение на модерната технология позволява плавен въртящ момент и сцепление без никаква загуба на мощност при смяна на предавки. В сравнение с други модели „Жулиета“ може да се похвали с повишен капацитет на резервоара за гориво от 60 литра. Общо 7,6 секунди са необходими на „Жулиета“ да се ускори до скорост от 100 километра в час. Максималната скорост е  ограничена до 218 километра в час. „Жулиета“ е идеална кола за тези, които търсят автомобил, с който ще се чувстват уверени в градския трафик при минимални експлоатационни разходи. В комбиниран цикъл в условията на големия град „Жулиета“ харчи 5.1 литра на 100 км.

Интериорният дизайн се основава на строги линии на арматурното табло. Има високо ниво на звукоизолация в купето, а пътниците могат да се отпуснат в удобните и ергономични седалки. Вътре всеки детайл има светло-агресивен спортен характер, като марката е щампована едва видимо на няколко елемента от дизайна на купето. „Жулиета“ е замислен като максимално безопасен автомобил. Всеки аспект е оптимизиран, за да се гарантира максимален контрол във всяка ситуация. Alfa Romeo Giulia 2016 (2017) е удостоен с пет звезди при международните тестове на Euro NCAP.

Така че: Алфа Ромео – дизайн и конфорт, който си заслужава! Опитайте, купете Alfa Romeo и няма да съжалявате!

Избор от най-често използваните етикети