НовиниНовини България

„Сан Стефано Плаза“ получи разрешение за ползване

„Сан Стефано Плаза“ получи официално разрешение за ползване. Това съобщи ексклузивният представител на проекта – брокерската компания за имоти от най-висок клас Unique Estates. „Цените за покупка и наем са съобразени изцяло с ценовите нива в района и продажбите вече започнаха успешно“, допълват от агенцията.
„Сан Стефано Плаза“ е разположен в централната част на София между улиците „Сан Стефано“ и „Шейново“ на мястото на легендарната Бирена фабрика на братя Прошек.

Проектът обединява жилищна част от 115 модерно проектирани апартамента, офис пространства и търговски център с над 40 магазина за стоки за дома от висок клас, галерия и ресторанти. На 7 март в комплекса отвори врати и 100-тният супермаркет „Билла“. „Сан Стефано Плаза“ ще разполага още с най-модерен SPA, фитнес и медицински център, банков клон, детски и учебен център, паркинг с близо 500 места и редица други удобства.
„Сан Стефано Плаза“ е реализиран по всички съвременни стандарти, а жилищната му част притежава първия в България BREEAM сертификат за устойчиво и енергийно ефективно строителство. В комплекса са внедрени технологии от последно поколение и има изградена BMS локална система за дистанционно сградно управление, която позволява на собственици и наематели чрез мобилния си телефон и компютър да регулират от разстояние осветлението, електрозахранването, отоплението, климатизацията и вентилацията в своите апартаменти и офиси.

„Площите в „Сан Стефано Плаза“ се предлагат на пазара на недвижими имоти в България от началото на 2016 г. До момента почти всички търговски обекти са отдадени под наем с дългосрочни договори, а интересът към жилищната част надминава нашите първоначални очаквания“, споделя Весела Илиева, изпълнителен директор на Unique Estates. „Два типа клиенти купуват жилища в „Сан Стефано Плаза“ – семейства, които търсят своя постоянен дом с 2-3 спални, и клиенти с инвестиционна цел, които се спират на студиа с малки градини и на едноспални апартаменти“, допълва г-жа Илиева.