НовиниНовини България

Новите технологии на Security Expo 2016

Сп. Фасилитис е медиен партньор на изложението. можете да ни намерите на щанд 2C3a в зала 2.

Новите сателитни комуникации предлагат по-сигурен начин на защита и предоставят връзка там, където стандартната телефония няма обхват. През последната година търсенето на SPOT технологии се е увеличило значително в Европа, Близкия изток и Африка, съобщи световният лидер в сателитните комуникации и аварийното оповестяване ирландската компания GLOBALSTAR. За първи път на единственото изложение в България за сигурност и смарт технологии SECURITY EXPO посетителите ще се запознаят с уникалните предимства на сателитната връзка. Изложението ще се проведе за 23-и път от 16 до 19 март в Интер Експо Център.

SAT-FI по въздух и вода

Със SPOT технологията може да изпращате съобщения и да подавате аварийни сигнали от най-недостъпните места по света, може да следите най-ценните предмети и превозни средства. Интернет връзката със SAT-FI е възможна навсякъде по въздух и вода, където стандартната комуникация няма достъп. Сателитните телефони също са незаменими в кризисни ситуации, на терени с проблем в обхвата. Правителствата, службите за управление на кризи, корабоплаването, енергетиката, горското стопанство все по-често търсят възможностите на новите технологии. Активирането на SPOT услуги продължава да расте, а спасените благодарение на сателитната SOS функционалност се увеличават. През 2015 г. всички бегачи на най-трудното състезание за бягане на земята Marathon des Sables бяха оборудвани с проследяващи устройства SPOT Gen3 за намаляване на риска и за помощ при спасителни операции в пустинята САХАРА.

Защита на пари в брой

Физическата охрана навлиза в нови измерения и вече предлага нови възможности. Бизнесът ще се запознае с технологиите на френската компания Oberthur – лидер в системите за интелигентна защита на пари в брой, на банкомати и пазарите на дребно по целия свят. Бизнесът ще види сейфове с възможност за проследяване и пълна защита, включително със система за оцветяване на банкнотите с мастило в случай на кражба. Специални модули позволяват нападението да бъде засечено още преди вратата на сейфа да е отворена. Система с дистанционно управление значително опростява обработката на банкноти в магазини и офиси, специален разтвор елиминира несъответствията в преброяването.

Съхранението на големи суми пари става още по-безопасно. Сред функциите е също модул за wireless идентификация, локализатор и постоянна връзка. Продукти, които успешно защитават банкоматите от кражба, също ще бъдат предложени на SECURITY EXPO. Една от важните стъпки е кодирането на банкнотите. Системата работи със сензори във вътрешността на банкомата, които защитават срещу всякакво нападение, без да са необходими допълнителни кодове, ключове и деактивиране на системата за сигурност.

Кодиране на обаждане в реално време

На SECURITY EXPO посетителите ще видят GSM с индикация за подслушване чрез активни и пасивни системи за прихващане. Клиентът веднага получава индикация за дистанционно включване на микрофона. Директно от производителя Секюре ДжиЕсЕм клиентите ще имат възможност за избор на криптирани мобилни телефони с най-висока степен на защита и шифроване на гласовото обаждане в реално време. Разнообразие от устройства за информационна сигурност ще допълнят богатата палитра от продукти. Сред тях ще са преносими USB устройства за съхранение на информация с повишена сигурност и възможност за екстремно унищожаване на данните.

Безжични алармени системи и

видеонаблюдение с вграден анализ

През 2016 година бизнесът ще има възможност да види най-новите видеокамери  за видеонаблюдение с вграден видеоанализ на водещи фирми в сектора като Bosch Security Systems. Всякакви престъпни атаки могат да бъдат успешно предотвратени с все по-нови технологии, например чрез въвеждане на IP интеграция и комуникация между пожароизвестителни системи и цифрови системи за гласова евакуация. Допълнителна защита дават специализирани дискове на Д-Линк за видеонаблюдение като използването на новата технология намалява загубите на кадри и подобрява възпроизвеждането на заснетия материал. Тези дискове издържат на големи натоварвания и записват видео от по-голям брой стриймове. Това позволява да се развие видеонаблюдение отвъд възможностите на стандартните DVR системи. Решенията за видеонаблюдение са подходящи за бизнеси, които за пръв път имплементират IP видеонаблюдение, но и за компании, които искат да обновят своите CCTV инсталации.

На SECURITY EXPO ще бъдат представени безжични алармени системи – революция на световния пазар за охранителна техника през последните 10 години. Системите VideoFied от БОДУ СОД са със специални видео детектори за движение, които предават цветно видео напълно безжично. Собственикът на системата има непрекъснат достъп чрез напълно безплатно мобилно приложение. В дежурния център незабавно пристига десетсекунден видео клип от обекта. Така веднага може да се засече дали сигналът е фалшив и дава възможност за по-бърза реакция на патрулите. Те имат уникално приложение в строителството и базови станции на мобилни оператори, тъй като напълно се интегрират към съществуващите алармени системи. Намаляват загубите от кражби и разходите за възстановяване на системите.

За трета поредна година SECURITY EXPO ще се проведе заедно с Българска строителна седмица. Тази година организаторите предвиждат инициатива с анкетни карти, при която 5 посетители ще получат по 500 лева.

През 2015 г. над 8000 специалисти от България и 13 други държави, между които Англия, Белгия, Германия, Гърция, Македония, Полша, Румъния, Русия, Словакия, Турция, Сърбия, Унгария, Чехия, посетиха българското изложение.

SECURITY EXPO се организира съвместно с Българската търговско-промишлена палата под патронажа на Министерството на вътрешните работи на РБългария.