НовиниНовини България

АББ инсталира интелигентна система за управление в жилищна сграда в София

АББ в България съобщи, че е избрана да инсталира всички електрически аксесоари и разпределителни табла в модерния комплекс „Панорама София”, който представлява седеметажна луксозна сграда, разположена в полите Витоша. Като пилотен проект един от апартаментите в сградата е интегриран със система за управление ABB i-bus® KNX.

Свръхмодерната система KNX на АББ, инсталирана в сградата на „Панорама София” използва съвременни енергоспестяващи LED осветителни тела, които могат да се включват или изключват автоматично в зависимост от предпочитанията и графика. Температурата в стаята и други практически функции могат да се управляват дистанционно от всяка точка на света.

Затъмняване на осветлението, спускане на щорите или настройване на температурата са само част от функционалностите, достъпни от смарт устройствата на живущия в апартамента. За удобство на потребителя, появата на неочаквани гости на вратата или аларми за аварии автоматично се показват на екрана. При напускане на апартамента, натискането само на един бутон може да изключи осветлението, да превключи отоплението в еко режим и да намали потреблението на неважните консуматори.

Системата i-bus® KNX на АББ разполага с високотехнологични функционалности по отношение на сигурността като например детектори за газ, наводнения и дим, които автоматично спират подаването в случай на утечка и алармират собствениците за това незабавно.

“Технологиите за сградна автоматизация на АББ предоставят енергийно-ефективни решения и аз съм много щастлив да видя тази интелигентна управляваща система, заедно с нашите доказани продукти ниско напрежение, внедрена в такава модерна жилищна сграда”, сподели Екехард Нойрайтер, Изпълнителен директор на АББ за България.

Инвеститорът на „Панорама София” е „Резиденшъл Парк София“ ЕООД, дъщерно дружество на „Линднер Фермьогенсфервалтунгс“ ГмбХ, част от Групата Линднер, Германия. Линднер АД функционира в цял свят с над 30 филиала в Европа и Азия, и общо 5500 служители.

“Изключително удовлетворени сме от продуктите ниско напрежение и системите за управление, предоставени на „Панорама София”. Системата ABB i-bus® KNX е много привлекателна за нашите клиенти благодарение на модерния си дизайн, обезопасена среда и лесен за използване интерфейс”, сподели г-н Георги Ранчев, Управител на „Резиденшъл Парк София“ ЕООД