Новини

Първа копка на „сграда 1“ на Бизнес център Европа

На 14.08.2013г. в Търговски център Европа на бул. Искърско шосе N7, бе направена Първа копка на новата сграда 1 в Търговски Център Европа.

Домакини на събитието бяха инвеститорите г-жа Нина Георгиева управител на „Козметик плюс” ЕООД и г-н Веселин Балевски управител на „БНК” ООД. В кратко представяне г-н Балевски очерта нуждите от нова сграда в комплекса, нейните добри перспективи, както и социалната  функция, която тя ще заема в община „Искър”.

Инж. Валери Дойчинов управител на фирма „К и К Инженеринг”, осъществяваща цялостния проект мениджмънт на проекта, очерта основните параметри на сградата.
Кметът на община „Искър” г-н Ивайло Цеков изрази задоволството си от стартирането на такъв значим обект на територията на общината, акцентирайки върху неговите обществени аспекти.

Новостроящата се Сграда 1 ще бъде най-голямата и знакова сграда в Търговски Център Европа. Тя е с РЗП от 16 800 кв. метра. Очакваният пусков срок на сградата е третото тримесечие на 2015г. Сграда 1 съгласно проекта ще бъде микс от офиси, складове, търговска част (магазини), ресторант на две нива и спортен център.

Сградата ще бъде сертифицирана по най-стария и утвърден стандарт за устойчиви и екологични сгради в света BREEAM. Сертификацията ще за почне още на ниво проект. Търговската част на сградата ще се състои от малък хранителен магазин, банков офис, магазин на мобилен оператор, химическо чистене.