Новини

EVN България проведе обучение по енергийна ефективност в училищата

През изминалата учебна година 4520 ученици в над 180 паралелки от 2-и и 3-и клас в 35 училища в областите Бургас, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Смолян, Пазарджик, Ямбол и Кърджали са преминали обучение на тема разумно и безопасно използване на енергията по материали, разработени от EVN България.
През юни 2013 г. EVN България отбеляза успешното приключване на четвъртата година, през която дружеството провежда програмата за обучение „Енергийна ефективност в училищата“.

През 2012/13 г. EVN България организира „eнергийни уроци” във всички девет административни области на Югоизточна България, които се обслужват от енергийната компания. През изминалата учебна година 4520 ученици в над 180 паралелки от 2-и и 3-и клас в 35 училища в областите Бургас, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Смолян, Пазарджик, Ямбол и Кърджали са преминали обучение на тема разумно и безопасно използване на енергията по материали, разработени от EVN България.

В периода септември 2012 – май 2013 г. учениците получиха полезни съвети за разумно и безопасно ползване на електроенергията в дома и в училище. И тази година дружеството проведе конкурс под наслов „Аз използвам енергията разумно” с награди за всички участници. Второкласниците показаха наученото във викторина „Енергиен детектив” и рисунки на тема „Аз и моето семейство пестим енергията“, а по-големите ученици се изявиха с колажи и анкети на теми, свързани с разумното използване на енергия.

Програмата за обучение за деца от началното образование на тема „Енергията и нейното ефективно използване” се провежда за четвърта поредна учебна година и се финансира от EVN България. Програмата се реализира с подкрепата на Министерство на образованието и науката (МОН), регионалните инспекторати по образование и учебните заведения, участващи в инициативата.