Новини България

IFMA и БГФМА обявиха сътрудничество в рамките на IFMA Alliance

Хюстън, Тексас – (Юни, 2013) Международната фасилити мениджмънт асоциация (IFMA) с радост представя най-новия си партньор – Българската фасилити мениджмънт асоциация (БГФМА).

Партньорството IFMA Alliance дава възможност на членове на фасилити мениджмънт организации, каквато е БГФМА да имат достъп до определени ресурси за подобряване на индивидуалните умения, достъпни само за пълноправни членове на IFMA. Членовете на организациите в рамките на IFMA Alliance стават асоциирани членове на IFMA и това им дава възможност да решават каква информация да споделят с и да получават от IFMA, като това е съобразено с техните конкретни потребности. БГФМА е вторият такъв партньор след Фасилити мениджмънт Холандия.

„Това ново партньорство с БГФМА е добра новина за всички в IFMA” сподели Тони Кейн, президент на IFMA. „Чрез него се осъществява вливане на нови идеи и професионалисти в нашата общност, а и по този начин ние имаме възможност да допълним полето от ресурси и знание, което предлагаме на нашите членове. Освен това българската асоциация може да даде на своите членове достъп до водещи в индустрията образователни и акредитирани програми, които се предлагат от IFMA. Колкото повече връзки изградим с фасилити мениджъри в целия свят, толкова по-голям шанс имаме да получим цялостно, световно признание за нашата професия. За нас е огромна чест да работим с екипа на БГФМА – председателя Горан Миланов и зам. председателя Тошо Киров и гледам с нетърпение към бляскавото бъдеще, към което се стремим заедно с нашите партньори.”

„Радваме се, че установяваме такова партньорство с IFMA. Със сигурност от това сътрудничество ще имат полза както нашите членове, така и самите ни организации в аспект на разширяване на хоризонтите ни във фасилити мениджмънта” каза Горан Миланов, председател на БГФМА.  „Ние се стремим да разпространяваме ФМ идеите и стандартите и смятаме, че това партньорство ще подпомогне нашите усилия. Работейки с IFMA, ние ще повишим нивото на познанията и опита си в сферата на ФМ и ще утвърдим нашата позиция на Балкански център за фасилити мениджмънт.

ЗА БГФМА

Цел на БГФМА е обединение на физически и юридически лица, осъществяващи дейност в областта на ФМ, развитие на знанията и професионалите качества на фасилити мениджърите, популяризиране и повишаване на престижа на професията на фасилити мениджъра в страната и региона, както и създаване на комуникация и сътрудничество с държавните институции, органите на местната власт и съсловни организации

За IFMA

IFMA е най-голямата и известна международна асоциация, обединяваща професионалисти в сферата на фасилити мениджмънта. Тя включва повече от 23 000 членове в 85 държави. Те са представени в 130 клонове и 17 съвета из целия свят, които управляват повече от 37 млрд. кв. метра площ и годишният им доход от продукти и услуги е повече от 100 млрд.$. Основата през 1980 г. IFMA обединява професионалистите в бранша, изготвя проучвания, организира образователни програми и провежда World Workplace – най-голямата фасилити мениджмънт конференция и изложение.