Новини

Schneider Electric представи нови решения в областта на енергийния мениджмънт

© Schneider electric
© Schneider electric

Schneider Electric представи нови решения в областта на енергийния мениджмънт. Това стана в рамките на организирания от компанията „Форум иновации 2017“ – най-голямото технологично събитие на Schneider Electric в Източна Европа. То се провежда в рамките на два дни в Пловдив, в които партньори и клиенти на компанията имат възможност да се запознаят с най-новите решения, в областта на енергийния мениджмънт, автоматизацията и „Интернет на нещата“ (IoT) и им дава възможност да посетят специалната зала за демонстрации.

„Форум иновации“ не е просто място, където споделяме визията на Schneider Electric за тенденциите в сферата на енергийния мениджмънт. С това събитие ние представяме бъдещето днес, което развиваме и надграждаме всеки ден. Убеден съм, че пътеката която проправяме ще промени начина, по който специалистите работят, планират и измерват резултатите“, каза Йонуц Фаркаш, регионален мениджър на компанията за България, Албания, Македония и Косово по повод на „Форум иновации 2017“.

Под мотото „Иновации на всяко ниво“ (Innovation At Every Level) Schneider Electric представи платформата си EcoStruxure. Тя обхваща няколко основни направления като интелигентно управление на процесите в сгради, индустриални обекти и електроразпределителни дружества.

Като част от представянето на платформа компанията представи новостите в устойчивите, интегрирани технологични решения, осигуряващи видимост и контрол на всички съоръжения и подсистеми в сградите (хотели, големи търговски обекти, болници и т.н.). Така се подпомагат всички свързани системи, да работят по-ефективно, а специалистите да анализират и управляват резултатите по-добре. По този начин се подобрява удовлетвореността на хората в сградите, като едновременно с това се пести време и ресурси.

Експертите на Schneider Electric представиха също иновативни архитектури за автоматизация на процеси, част от платформите EcoStruxure Plant и EcoStruxure Machine. Това са платформи, които гарантират киберсигурност с вградено програмно осигуряване и поддръжка на криптирани връзки и комуникации между местните и интернет (cloud) базирани приложения.

Като част панела за интелигентни мрежи беше акцентирано на иновациите в решенията за оптимално управление на мрежите и намаляване времената за прекъсване на захранването. Основен момент бе представянето на продуктите за откриване и разрешаване на проблеми, възникнали във въздушни линии и подземни кабелни трасета.

Специално внимание бе отделено на най-новия продукт на компанията за телеуправление, който са използвани за контрол и управление на мрежи СрН, и съобщаване на повреди по мрежите и връзка с диспечерски център.

Беше представено и решение за бързо зареждане на електрически автомобили, което позволява 80% от капацитета на батерията за автомобилите да бъде зареден за по-малко от 30 минути. Това се постига чрез преобразуване на променливия ток от зарядната станция в постоянен ток и ограничаване максимално тока на включване.