ФМ КАТАЛОГ

2017

За 7-ма поредна година Пъблик Сървисис ООД издава Фасилити и пропърти мендижмънт каталог. В него тази година можете да откриете над 30 фасилити мениджмънт компании и компании, доставчици на услуги за фасилити мениджмънта. И тази година сме направили анализ на топ компаниите в сферата на управлението и поддръжката на сгради и активи. За разлика от 2013 и 2014 година, когато приходите от основна дейност на компаниите растяха средно с около 10 % на годишна база, то през 2015 година (това са последните данни, които са налични в Търговския регистър) компаниите отбелязват лек спад на приходите си с около 4 %. 2016 година бе интересна откъм събития в сферата на фасилити мендижмънта.По време на 11-та фасилити мениджмънт конференция, организирана от Пъблик Сървисис, лектори на конференцията бяха фасилити мениджъри на някои от най-големите компании  в Европа – Дойче Бан (немските железници), и други. За поредна година представители на Европейската фасилити мениджмънт асоциация бяха специални гости на събитието. Интересна новина за фасилити мениджмънт бранша в България дойде в края на 2016 година. Европейската фасилити мениджмънт асоциация обяви, че годишната Европейска конференция през 2018 година ще бъде в София. В началото на 2017 година продължиха и процесите на окрупняване на  компаниите в бранша, като излезе съобщение за намерение в Комисията за защита от конкуренция, че Мундус Сървисис иска да придобие и фирма Ей.Ес.Ес. България, специализирана в техническо обслужване на сградни системи.

Така продължава традицията във фасилити мениджмънт бранша в Бъглария да се случват интересни  събития. Надяваме се 2017 година да бъде по-успешна от предходната.

Оттук можете да изтеглите каталог 2017


2016

За 6-та поредна година Пъблик Сървисис ООД издава Фасилити и пропърти мендижмънт каталог. В него тази година можете да откриете над 30 фасилити мениджмънт компании и компании, доставчици на услуги за фасилити мениджмънта. Продължаваме традицията с показване на топ компаниите в сектора по прихода от продажби, като се запазва тенденцията от миналите години компаниите да увеличават приходите си на годишна база. През 2014 година 10-те компании с най-голям приход от продажби са увеличили приходите си с около 10 %. 2015 година бе интересна откъм събития в сферата на фасилити мендижмънта. По време на 10-та фасилити мениджмънт конференция, организирана от Пъблик Сървисис, лектори на конференцията бяха фасилити мениджъри на някои от най-големите компании в Европа – Дойче Бан (немските железници), GlaxoSmithKline и други. Представители на EuroFM представиха на участниците на конференцията някои интересни тенденции в сферата на фасилити мениджмънта и по-специално организацията на работното място. Интересен момент в края на миналата година и в началото на тази е информацията за обединяването на две от най-големите компании в сферата на фасилити мениджмънта – Фасилити Оптимум България и Вики Комфорт 2004. Така ФМ браншът в България може да се похвали, че 2015 година е една от най-успешните в развитието на бизнеса. Очакваме с нетърпение какво ще ни донесе 2016 година.