Нова магистърска програма по Икономика и право в Софийския университет

От Стопанския и Юридическия факултети на СУ „Св. Климент Охридски“ представят нова магистърска програма „Икономика и право“, насочена към юристи и икономисти, заети като администратори в регулаторни органи, както юристи и икономисти, управляващи бизнес предприятия. Програмата има интердисциплинарен характер и е създадена с общите усилия на двата факултета в Софийския университет, заемащи първо място в съответните направления според рейтинга на Министерство на образованието.

Програмата цели да даде на студентите теоретични и практически познания едновременно и за икономическите процеси, и за правната рамка, която ги регламентира. Подходът към повечето дисциплини е да се преподават от двама преподаватели – икономист и юрист, а учебното съдържание е разработено съвместно от преподаватели от Стопанския и Юридическия факултет на СУ. Магистърската програма ще завърши със защита на магистърска теза по проблем в областта на някоя от изучаваните дисциплини.

Всички включени в учебния план дисциплини са специално подготвени за програмата и представят целия спектър от икономически принципи, необходими за икономическия анализ на правото, като представят икономическите и правните аспекти на основните стопански процеси, следващи логиката на развитие на фирмата от създаването до заличаването ѝ. Някои от дисциплините в учебния план са: „Конкуренция и антитръстово законодателство“, „Корпоративно финансиране и инвестиции“, „Дефиниране и защита на правата на собственост“, „Корпоративно развитие, сливания и придобивания“, „Данъчно облагане на компании и трансакции“ и др.

Продължителността на магистърската програма е една година и започва от зимния семестър на 2017/2018г. С успешното ѝ завършване студентите ще получат образователна степен „Магистър по икономика“.

Учебният план, приет за предстоящата учебна година, включва девет задължителни и една избираема дисциплина. Детайли за учебното съдържание на всяка от дисциплините може да бъде намерено на страницата на Стопанския факултет на СУ. Включването в програмата става с подаване на документи и след провеждане на събеседване, насрочено за 12.09.2017г. Не е необходима подготовка за изпит.

Годишната такса за учебната 2017/18 г. е 1800 лв.

За повече информация: д-р Милен Велушев (mvelushev@feb.uni-sofia.bg) или тел. 0888 509 516.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Diclofenac gel prix algerie
Lamisil tabletki bez recepty cena
Bactrim cena doz
2015 honda cbr954rr workshop repair manual download
Seroquel prison abuse
Manitou federgabel manual
Nicotinell pflaster
Solian 50 mg bijwerkingen
Metformina venta libre
Lioresal tablet prospektüs