Първа копка на „сграда 1“ на Бизнес център Европа

На 14.08.2013г. в Търговски център Европа на бул. Искърско шосе N7, бе направена Първа копка на новата сграда 1 в Търговски Център Европа.

Домакини на събитието бяха инвеститорите г-жа Нина Георгиева управител на „Козметик плюс” ЕООД и г-н Веселин Балевски управител на „БНК” ООД. В кратко представяне г-н Балевски очерта нуждите от нова сграда в комплекса, нейните добри перспективи, както и социалната  функция, която тя ще заема в община „Искър”.

Инж. Валери Дойчинов управител на фирма „К и К Инженеринг”, осъществяваща цялостния проект мениджмънт на проекта, очерта основните параметри на сградата.
Кметът на община „Искър” г-н Ивайло Цеков изрази задоволството си от стартирането на такъв значим обект на територията на общината, акцентирайки върху неговите обществени аспекти.

Новостроящата се Сграда 1 ще бъде най-голямата и знакова сграда в Търговски Център Европа. Тя е с РЗП от 16 800 кв. метра. Очакваният пусков срок на сградата е третото тримесечие на 2015г. Сграда 1 съгласно проекта ще бъде микс от офиси, складове, търговска част (магазини), ресторант на две нива и спортен център.

Сградата ще бъде сертифицирана по най-стария и утвърден стандарт за устойчиви и екологични сгради в света BREEAM. Сертификацията ще за почне още на ниво проект. Търговската част на сградата ще се състои от малък хранителен магазин, банков офис, магазин на мобилен оператор, химическо чистене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *